V.C.Z. D3 zet verdubbelaar in tegen Flash D4

Na een moeilijke partij vorige week tegen Dalen stond nu Flash Nieuwleusen D4 op papier als tegenstander van de dames van V.C.Z. D3.
Helaas moest V.C.Z. het dit maal doen zonder Dyanne Onvlee  die door haar enkelblessure de komende weken/maanden nog uitgeschakeld zal zijn maar ook spelverdeelster Sylvana Meilof. Vorige week tegen Dalen kreeg ze een bal hard op haar hoofd wat heeft geleden tot een hersenschudding. De komende week zal ook zij ook nog niet inzetbaar zijn. 
Wegens de persoonlijke onderbezetting was er besloten om nog een tweetal speelsters bij te vragen voor deze wedstrijd. Mariëlle Fledderus en ook Frederieke Bulthuis maakten haar opwachting in D3.

De eerste set werd begonnen met het volgende 6-tal: Anique Hoorn en Celine van der Heide op de passer/loper posities, Marleen Hessels en Dorien Derks op hoofdblok, Samantha Meilof op de diagonaal en Gea Zoer in de spelverdeling.
De set begon spannend en liep aardig gelijk op. Toch keken de dames van V.C.Z. telkens tegen een kleine achterstand aan. Toch zag coach Marcel Oosting geen reden tot paniek en liet de dames doospelen. Aan het spel was ook niet veel aan te merken. Passend maar vooral serverend konden de V.C.Z. dames de aanval van Flash ontregelen. Met een goede serviceserie van Dorien werd er een gat geslagen en konden de dames deze set naar zich toetrekken. Met de cijfers 25-19 werd er gewisseld van speelhelft.

De tweede set werd er begonnen met weer dezelfde opstelling als het eerste bedrijf. En ook in deze set begonnen de dames geweldig. Met goede servicepasses (die vorige week  zoek waren) kon Gea de ballen mooi afwisselen op diagonaal en buiten. Vooral viel Samantha aanvallend op. Er gingen veel ballen op de diagonaal en ze maakte de status van de diagonaalspeelster waar. Toch gingen er weinig ballen over de midpositie, dit tot grote spijt van de coach. “Ook iets waar we aan mogen werken, midpositie. Het is van belang veel af te wisselen maar doordat de passing vaak iets te ver van het net af lag of te veel naar positie 4 werd er te weinig gebruik van gemaakt. Toch kunnen er 2e tempo-ballen voor verassingen zorgen.” Toch ook zonder de midaanval konden de dames scoren. Anique vond haar weg in de rechtdoor nu ook heel goed en prikte ook heerlijke ballen in de korte diagonaal binnen (met dank aan Frederieke). Verdedigend was iedereen er goed bij en er werd prima gewerkt. Met een duidelijke setuitslag van 25-16 ging de tweede set ook naar de V.C.Z. dames.

In de derde set kwam er een wissel. Celine van der Heide ging na twee puike sets gespeeld te hebben uit het veld voor Liset ten Hoeve. Ook in deze set ging V.C.Z. voortvarend van start en met weer goede serviceseries en servicepasses. Vooral ook Marleen Hessels viel passend op. Normaal uit de passing maar deze wedstrijd volop mee en dat ging haar prima af. Verdedigend bleven de dames ook prima hun werk doen want alle ballen werden van de vloer gehaald en de rally’s gewonnen. Aanvallend kwamen de meiden er ook nog goed aan te pas en ze konden makkelijk weglopen. Toch aan het einde van de set kwamen de dames an Flash puntje voor puntje dichterbij. Passend ging het even minder waardoor het spel niet meer bij de dames uit Zuidwolde lag. Toch bleef coach Marcel Oosting er rustig onder en vertrouwde op de laatste paar ballen van de set. En het bleek ook dat de dames dat waar konden maken. Na een grote voorsprong werd er gewonnen met 25-22.

Natuurlijk waren er nu 4 punten in de pocket en niet te vergeten, de eerste winstpartij van het seizoen. Toch moest er ook nog een 4e set gespeeld worden. Marcel bracht Mariëlle in het veld voor Gea. De rest bleef staan zoals in de derde set.
Ook deze set begonnen de dames van V.C.Z. sterk. Mariëlle Fledderus begon heel sterk met een geweldige serveserie waardoor de Zuidwoldigers direct al een ruime voorsprong op konden bouwen. Aanvallend liep het ook nog steeds goed en ook de mid kon in deze set iets beter bediend worden. Toch liep op een gegeven moment de passing niet meer goed waardoor Flash terugkwam in de wedstrijd. De eerste time-outs werden dan ook genomen door V.C.Z. Dat bleek te helpen want weer door goede services en verdedigend werk kon Mariëlle haar aanvallers bedienen en liep V.C.Z. weer uit. Maar ook na weer een ruime voorsprong te hebben gehad kwam V.C.Z. in de problemen in de passing. Ook hierdoor moet de coach van V.C.Z. zich beroepen op een time-out. Dit op de stand 17-18. Echter kon V.C.Z. niet terugkomen en ook het eerste punt na de time-out was voor Flash. Marcel bracht hierna Frederieke Bulthuis in voor Samantha. V.C.Z. kon weer aanklampen bij de dames van Flash maar helaas konden de bezoekers na de standen 23-24 en 24-25 de set uitmaken met 24-26. Een kleine domper op de winst maar de 4 punten waren binnen, de verdubbelaar was ingezet.

Coach Marcel Oosting na de wedstrijd. “Ik ben heel tevreden over vandaag. Zo slecht als het vorige week ging, zo goed ging het nu. De servicepassing en aanval liepen heel mooi, ik heb verbeteringen gezien in het spel. De diagonaal werd mooi aangespeeld en op de buitenkant werd ook mooi gescoord. De mid: in de laatste set werd deze mooi aangespeeld maar de eerste paar sets gewoon te weinig, moeten we aan werken. Zeker positief aan deze wedstrijd waren vooral de  servicedruk, passing en ook teamgeest. Dit soort wedstrijden wil ik meer zien. En uiteraard wil ik zowel Mariëlle als Frederieke bedanken voor kun optreden in D3, goed gespeeld dames.”

Facebooktwitterlinkedinmail

Sorry, comments are closed for this post.