Goede passes, slechte passes (Zuidwoldiger trots blijft in race voor de dubbel)

Na weken van uitstel was 8 oktober eindelijk het moment voor het eerste herenteam om hun opwachting te maken in het bekertoernooi.
Loting wees uit dat de eerste tegenstander VVBO uit Meerdijk zou zijn.

VVBO staat al jaren bekend als een geslepen team wat jarenlang verdienstelijk heeft mee gedraaid in de eerste klasse, echter dit seizoen komen Ludo en zijn mannen uit in de tweede klasse.

Voor het begin van de wedstrijd bleek al dat het een duel op het scherpst van de snede zou worden. VVBO wilde winnen van een team uit een hogere klasse en VCZ was aan hun stand verplicht om de volgende ronde te bereiken.
Ruim op tijd arriveerden de mannen van Suudwolde in Meerdijk om volgens planning nog de laatste wedstrijd analyse te bespreken onder het genot van een kopje koffie van Jeff in “de Koning”. Echter VVBO deelde hier al de eerste speldenprik uit door het etablissement te reserveren voor een wedstrijd bespreking van een of ander damesteam. Andere bekende koffiebarretjes in Meerdijk zoals: “de Rozenboom” en “Lorena’s”, lagen te ver bij de hal vandaan, waarna het zestal besloot om zonder voorbespreking rustig af te koelen op de koude tribunes.

Eindelijk was het veld vrij en na het nodige inspelen begon het zestal aan de eerste set. Met de Roberts op buiten, M&M op mid en Andre en Thijs als diagonaal en spelverdeler, Laura achter de teltafel en Jeff op de bok, maar helaas zonder Lorena, Nuran en Aysan op de tribune, ving de eerste set aan. Een lange serve serie van Thijs aan het begin van de set was voldoende om uiteindelijk genoeg punten over te houden om deze set binnen te slepen. De tweede set gaf eigenlijk het zelfde beeld als de eerste, twee redelijk gelijkwaardige teams. Door het iets hogere fouten percentage bij VCZ vooral in de nauwkeurigheid van de passing, waardoor de setups niet nauwkeurig aankwamen ging deze set uiteindelijk naar VVBO.

In de derde set kon de gele brigade rekenen op luidruchtige en enthousiaste aanmoedigingen van een deel van de Zuidwoldiger damesselectie. Dit legde bepaald geen windeieren. Passes kwamen goed aan, de blokkering stond als een huis en serverend werden er minder fouten gemaakt. Met andere woorden, in de pocket! De vierde set was leek VCZ het initiatief te nemen op de eindzege, echter na vele service fouten van VCZ zijde begon bij VVBO het underdog gevoel weer op te spelen. Deze set bleef dan ook verdiend achter in Meerdijk. De vijfde en laatste set zal de beslissing moeten brengen. De beruchte vijfde set die slechts 15 punten telt en waarbij rallypoint wordt gespeeld. VCZ sprong uit de startblokken, goede lange serve series en meerdere killingblocks van Andre braken het laatste beetje weerstand van de mannen van Sanders Inc. Na de wisseling van speelhelft (ook een specifiek kenmerk van de vijfde set), was de rest van de match een formaliteit. De overwinning in de tas, en vlug naar huis. In tegenstelling tot onze tegenstander begint onze werkdag wel ‘s ochtends vroeg en niet rond de klok van acht ‘s avonds op RTL4.

Facebooktwitterlinkedinmail

Sorry, comments are closed for this post.