Gehavend V.C.Z. MB1 pakt winst tegen Olhaco

Een door blessures geteisterd V.C.Z. MB1 heeft gisteren in hun eigen hal toch de winst gepakt tegen de meiden van Olhaco. Vera Hulzebos had in de wedstrijd tegen Vonk vorige week haar duim zwaar gekneusd en kan de komende weken niet volleyballen.
Nog slechter gesteld is het met Sandra Berends. Zonder enige aanleiding is haar knieschijf afgelopen maandag tijdens de training uit de kom gegaan en daarbij is ook haar meniscus beschadigd. Het team zal haar de komende maanden niet op kunnen stellen. Trainer/coach Marcel Oosting: “Dit is echt heel vervelend voor het team en speelsters, we hadden alle posities dubbel bezet en met het uitvallen van zowel Vera als Sandra ben je opeens een heel klein team. Ik hoop voor de beide dames en natuurlijk ook het team dat het herstel voorspoedig verloopt.”

De eerste set werd begonnen met de volgende basis: Laura Fransen op spelverdeling, Manouk van Bree in de diagonaal, Vera Nijzing en Simone Pekel op de passer/loper positie en Euredice Bouthisma en Anne Boer op hoofdblok.
Het liep allemaal erg voorspoedig aan het begin van de set. V.C.Z. overklaste de meiden van Olhaco volledig. Serverend waren de dames stukken sterken en Olhaco kreeg geen controle over de passing. Ook aanvallend werden er een paar mooie ballen gescoord. Olhaco kwam wel wat terug in de wedstrijd maar echt gevaarlijk werden ze niet meer. De set ging met de ruime cijfers 25-14 naar V.C.Z.

De tweede set bracht de coach van V.C.Z. gek genoeg 2 wissels in. Manon kwam in het veld voor Manouk terwijl spelverdeelster Laura werd gewisseld voor Julia.In deze set liep het de eerste punten gelijk op, niet omdat Olhaco opeens heel sterk stond te spelen maar omdat V.C.Z. steken liet vallen. Niet attent genoeg aan het net en de passing liep ook slecht. Het leek niet op de eerste set en ook snel stonden de meiden van V.C.Z. tegen een ruime achterstand aan te kijken. Ook de time-outs konden niet helpen en de bezoekers pakten toch tegen de verhouding de tweede set met 17-25.

De coach van V.C.Z. moest in de derde set ingrijpen. Hij wisselde Manouk in op de plaats van Euredice. In het begin van de set liep het weer vlekkeloos voor de meiden van V.C.Z. Julia begon met een prachtige serviceserie van 7 en ook na haar werd er prima geserveerd. Olhaco kreeg geen voet meer aan de grond in de Wessels Boer Hal en moest lijdzaam toezien hoe hun dames gebukt gingen onder de servicedruk van V.C.Z. Er werd aan de zijde van de thuisploeg ook gestreden om elke bal. Manon Fransen plukte veel ballen van de grond en ook de aanval bleef goed lopen. En met het grootste gemak werd de derde set gewonnen met 25-5.

De laatste set werd Julia weer gewisseld voor Laura en Manouk bleef staan op de midpositie. Ook in deze set was V.C.Z. weer heer en meester. Simone Pekel met haar loeiharde service en ook Laura lieten ace na ace beschrijven op het telbord van de coach. Ook aanvallen liep het geweldig. Vera Nijzing scoorde veel ballen op de buitenkant en de middens werden ook beter gevonden. Met eenzelfde verloop als de 3e set werd de 4e nu ook uitgespeeld. Veel punten op rij en goed verdedigend werk van alle dames. Met de setuitslag 25-9 en totaaluitslag 3-1 in het voordeel van V.C.Z. werden er weer 4 punten bijgeschreven aan het totaal.

Coach Marcel na de wedstrijd: “Het leek gemakkelijk vandaag maar dat was het niet, na de ruime winst in de eerste set en het verlies in de de 2e moet je oppassen dat je niet in dat spel blijft hangen. Gelukkig konden de meiden hier goed mee omgaan en pakten ze de draad op van de eerste set. Serverend waren we heel sterk en doordat Olhaco de passing niet onder controle kreeg konden we vrij gemakkelijk de 3e en 4e set pakken. Er mag nog iets meer beleving in het spel komen en ook moeten we de aanvallers nog beter in stelling kunnen brengen. Er werden mooie ballen gespeeld maar naar mijn mening toch iets te weinig. Zo zie je ook hoe het met de wissels lastig is. In de derde moest er iets gebeuren en dan moet je dus een onnatuurlijke wissel toepassen. Gelukkig pakte deze goed uit, Manouk heeft op deze positie goed ingevallen. De komende weken hebben we rust in de competitie, over 3 weken wacht ons weer Olhaco, ik hoop dat ik dan ook weer een fitte Vera heb.”

Facebooktwitterlinkedinmail

Sorry, comments are closed for this post.