Conditioneel afzien voor “Master” dames

De dames van de recreatie Mastercompetitie hadden donderdag 10 oktober hun eerste wedstrijd op het programma staan. Het team bestaat uit oud dames 1 speelsters en spelen in een recreatiecompetitie welke is opgezet door Flash Nieuwleusen. Zowel de trainingen als de wedstrijden vinden plaats op de donderdagavond!

Het “master”team bestaat op dit moment uit; Sabine, Frederieke, Juul, Viola, Mirna, Alske, Sylvia en Marit Schoemaker. Bij de wedstrijden komt Marit Stiksma ons zoveel mogelijk vergezellen op de midpositie.Helaas konden Sabine (vakantie) en Frederieke (werk) er de eerste wedstrijd niet bij zijn. Doordat Marit Stiksma met ons meedeed konden we uiteindelijk starten met zeven speelsters.

De 1e set begonnen we met de volgende basisopstelling; Viola en Sylvia op de hoofdaanval, Alske en Marit op mid, Mirna als diagonaal en Marit Schoemaker op de spelverdeling.

Voor beide teams was dit de eerste wedstrijd sinds een hele lange tijd (voor sommigen jaren geleden), waardoor beide teams in het begin wat moesten aftasten. Na een aantal punten liet de wedstrijd een snel en gevarieerd spel zien. Voor het aanwezige publiek was het hierdoor een aantrekkelijke wedstrijd om te zien. Ook al zijn we nu recreatie; het fanatieke blijft er in zitten! Beide teams waren in deze set aan elkaar gewaagd, uiteindelijk kon V.C.Z. de winst naar zich toe trekken; 25-22!

In de tweede set kwam Juul er voor Mirna in op de diagonaal positie. De tweede set verliep vergelijkbaar met de eerste set. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar Flash kwam steeds meer in haar spel. Uiteindelijk won Flash deze set met 22-25.

In de 3e set kwam Juul op hoofdaanval voor Viola en kwam Mirna weer in het veld op de diagonaal positie. De vermoeidheid begon wat toe te slaan en het spel werd aan de kant van V.C.Z. wat slordiger. Vooral in de servicepass werden er behoorlijk wat fouten gemaakt. Halverwege de set heeft Juul het spelverdelen overgenomen van Marit. Zij kon niet verder spelen in verband met een blaar op haar hak. Dit was opnieuw afstemmen voor het team waardoor we deze set niet echt in de buurt konden komen van Flash. Helaas verloren we de set met 15-25.

In de vierde set bleef Juul spelverdelen en was de afstemming al stukken beter. Het ging weer gelijk op, hoewel we wel konden merken dat er nog gewerkt kan worden aan onze conditie! Uiteindelijk won Flash ook de vierde set met 19-25!

We willen het aanwezige publiek bedanken voor de aanmoedigingen. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de eerstvolgende wedstrijd in Zuidwolde zal plaatsvinden. Zodra dit bekend is zullen we dit vermelden via de website en de nieuwsbrief, dus houd deze in de gaten!

Facebooktwitterlinkedinmail

Sorry, comments are closed for this post.