Verdiende overwinning Dames VCZ

Verdiende overwinning Dames VCZ

In een sfeervolle ambiance hebben de dames van VCZ uit Zuidwolde een verdiende en uiterst nuttige overwinning behaald op de dames van DAC uit Dedemsvaart.

Behoudt in de promotieklasse is een belangrijk doel wat de dames van VCZ voor ogen hebben. Met in het achterhoofd de huidige 10e plaats gaf het de dames extra energie om de wedstrijd in te gaan. Wim Ensing, trainer/coach van heren VCZ 1 nam de coaching in deze wdstrijd voor zijn rekening. Mark de Ruijter-Groenewold is, in goed overleg,  gestopt als trainer/coach bij de club. Wel wil hij zijn expertise op volleybalgebied in de toekomst blijven inzetten voor VCZ.

Ensing startte met de volgende 6 basis speelsters: Alske Jonker, Frederieke Bulthuis, Yvonne Strijker, Ilse Stiksma, Mariella Mulder en Loes Waninge die de zieke Dorien Zandman verving.

In navolging van de oefenwedstrijd van de donderdag ervoor ging en de VCZ dames met veel inzet en enthousiasme van start. De passing was van een prima nivo, de set ups waren goed en de aanval was doeltreffend. Dat de 1e set door de VCZ dames werd gewonnen met 25-16 was een logisch gevolg. De 2e set verliep eigenlijk zoals de eerste set VCZ nam de voorsprong, echter dames de van DAC gaven zich niet zomaar gewonnen. Bij een stand van 22-20 zette coach Wim Ensing Aylin Akgul in voor Ilse Stiksma. Met haar goede passing en het prima aanvalswerk van Frederieke Bulthuis en Yvonne Strijker werd de 2e set ook gewonnen en wel met 25-22.

Akgul  De 3e set ging gelijk op, Amber Arends werd ingezet aan het begin van deze set. Maar DAC toonde veerrkracht en liet zien dat promotieklasse ook voor hun een terecht podium is waar op geacteerd wordt. Ondanks goed spel bij VCZ, met name van invaller Loes Waninge, ging de setwinst naar DAC met de cijfers 22-25. In de vierde set werd en goed gepassed, werd de aanval goed bediend en liepen de dames van VCZ al snel uit op DAC. Het overwicht was duidelijk in deze set die verdiend naar VCZ ging met 25-16.

Een tevreden coach, tevreden speelsters die met inzet en passie speelden en een 3-1 overwinning. Uiterst belangrijk voor klasse behoud. Op naar de volgende klus, over 3 weken op vrijdag 22 februari, in Dwingeloo waar het altijd lastige DOK wacht..

Facebooktwitterlinkedinmail

Sorry, comments are closed for this post.