VCZ Heren 1 present op de Samenloop voor Hoop

Het team van Heren 1 van VCZ heeft zich uitstekend geweerd tijdens de Samenloop voor Hoop, afgelopen weekend op de drafbaan van CH de Wolden aan de Meppelerweg. Zoals inmiddels bekend leverde die actie maar liefst € 110.760,– op. Het was een prachtig evenement! Uitstekende organisatie, prima weertje en een geweldige sfeer. Heren 1, dat zijn maatschappelijke verantwoording niet uit de weg gaat, was goed vertegenwoordigd op de Samenloop. Vedette Jan –kom es weer- Zandman haalde zelfde de voorpagina van het DVHN. En de lezer zal zich beseffen dat waar Jan is de andere vedette niet ver weg kan zijn. Dat klopt, ook Klaas Alves was paraat en liep naast Jan ronde na ronde om de paardenbak. Alleen heeft de dienstdoende fotograaf van het DVHN gemeend hem vanwege zijn ongeschoren bakkes buiten beeld te laten. Gelukkig waren er meer fotograven actief:

hereb-1

De vedettes van VCZ Heren 1 poseren trots met hun lolly, spontaan langs het parcours aangereikt door niemand minder dan Henk Bakker c.s. waarvoor de hartelijke dank! Serieus!!

Ook Ervin de Baas, Henk de Beuker Dorland en Jan de Vries (naar een passende bijnaam voor hem wordt naarstig gezocht) lieten zich nadrukkelijk van hun sportieve kant zien en liepen menig rondje!

Grote afwezige was dr. Hein. De flamboyante hobby gynaecoloog ontbrak zowel als loper en als lid van de fanfare, die de slotronde muzikaal omlijstte. Dick was met zijn Eriba (de Rolls Royce onder de bejaardencaravans) in Zeeland op vakantie. Bronnen rondom de populaire medicus weten te melden dat hij “even tot zichzelf moest komen” toen hij er achter kwam niet te zijn uitgenodigd voor de bruiloft van “zijn” Chantal.

Maar het gewone leven gaat verder en zodoende maakte Heren 1 zijn debuut in de 3e klasse Nevobo Noord. Zaterdag 1 oktober kwam Emmen ’95 H4 op bezoek in de Wessels Boer Sporthal. Na een heroïsche strijd werd het uiteindelijk een zeer verdienstelijke 2-2 remise. Heren 1 kende met een sterk uitgedunde selectie van slechts 6 fitte en 1 half fitte spelers (Jan de Vee, Harry Bee en KanTinus R waren om moverende redenen afwezig) een prima start en leidde in de 1e set zelfs met 16-7! Helaas ging de set alsnog verloren en bleek dat er op dit hoge niveau hard gewerkt moet worden voor ieder punt. Om 17.58 was het zo ver: de 1e set in 3e klasse verband was binnen!! Zonder Klaas Alves (die met spoed richting Heerenveen verdween voor de topper tegen PSV) wonnen de dappere VCZ-ers de 3e set waarna de 4e weer naar Emmen ging. Na afloop was een ieder zeer tevreden. Dr. Hein, terug uit Zeeland, was gedurende de wedstrijd naarstig op zoek naar gedetailleerde informatie over de “Hertjeslijst” van studentenvereniging Vindicat uit Groningen, die in het kader van de ontgroening van de vrouwelijke studentes de afgelopen week was opgemaakt. Mocht een uwer lezers over deze lijst beschikken of weten hoe er aan te komen is, zou u zich in verbinding willen stellen met het team van Heren 1? Hartelijk dank voor de medewerking!!

Facebooktwitterlinkedinmail

Sorry, comments are closed for this post.