Meisjes B1 wint eerste duel van Sudosa-Desto

In een gezellig sfeervolle Wessels Boer Hal in Zuidwolde speelde MB1 hun eerste duel van het seizoen tegen Sudosa-Desto MB5.

De eerste set werd aangevangen met Julia Nijboer op de spelverdeling, Manouk van Bree in de diagonaal. Op de hoofdblokkering waren Anne Boer en Sandra Berends terug te vinden en de passer/lopers waren Simone Pekel en Vera Nijzing. Al snel bleek dat V.C.Z. de overhand had in de wedstrijd. Veel services kwamen niet terug en met enkele mooie aanvallen konden de meiden de eerste setwinst van het seizoen noteren. Met de hele ruime cijfers (25-06) konden de meiden wisselen van speelhelft.

In de tweede set kwam Vera Hulzebos in het veld voor Vera Nijzing en Manon Fransen kwam erin voor Manouk. Deze set begon wat problematischer voor de V.C.Z. meiden. Er kwamen meer rally’s doordat Sudosa de passing beter onder controle kreeg waardoor de meiden van V.C.Z. op momenten problemen kregen met het nieuwe systeem en opstellingen. Echter door toch nog goede verdedigende acties en aanvallen werd ook de tweede set gewonnen met 25-15.

In de derde set kwam Laura Fransen in het veld voor Julia en Euredice ging haar competitiedebuut maken bij V.C.Z. Ze nam de plaats in van Sandra. De 6 die nu in het veld stonden maakten het Sudosa weer heel lastig. De meiden liepen snel uit en met mooie rally’s en servicedruk werd deze set ook gemakkelijk binnengehaald met 25-12.

In de laatste set kwam Manouk weer in het veld voor Manon en nam Vera de plek van Simone in op de passer/loper positie. In deze laatste set kreeg V.C.Z. echter niet het spel te pakken uit de voorgaande sets. Er werden te veel fouten gemaakt in passing en afronding. Er werden nog wel wissels toegepast maar dit kon helaas het tij niet keren. Sudosa pakte het laatste punt af van V.C.Z., met 22-25.

Een mooie pot van de meiden, die de eerste 4 punten in de pocket hebben. Eerste wedstrijd met het nieuwe systeem en posities dus zeker een mooi resultaat.

Facebooktwitterlinkedinmail

Sorry, comments are closed for this post.