Paniek in verzekeringsland: kelderende koersen op de mondiale beurzen!!

Zuidwolde, Leuter/ANP – Op de internationale assurantiebeurs is maandag 3 april paniek uitgebroken na het bekend worden van het functioneel leeftijdsontslag van topstrateeg en verzekeringsadviseur K. R. uit het Drentse Z. Beleggers dumpen massaal hun aandelen Univé en nemen eveneens andere verzekeraars mee in de negatieve spiraal. Er is sprake van een zwarte dag op de wereldwijde aandelenmarkten. De current ratio van de put-opties van assurantiebedrijven schommelde rond het middaguur rond de -3. Wegens gebrek aan volariteit verwachten analisten een verdere daling die, aldus ingewijden, wel eens “heel fors” kan zijn.

Zaterdag 1 april werd –nabeurs- bekend dat R. in zijn 43- jarige loopbaan bij Univé veel contracten heeft afgesloten zonder dat daarvoor een tegendekking in de solvabiliteit van dat bedrijf aanwezig was. Deze contracten, die in de assurantiehandel diarreevaten worden genoemd, blijken volstrekt waardeloos. Hierdoor komen de uitgekeerde schade-uitkeringen ernstig onder druk te staan. De gedupeerde klanten stellen en masse de verzekeringsmaatschappijen aansprakelijk, terwijl R. vrijuit lijkt te gaan door een sluwe pensioenpolis.

“Er gaat een beerput open”, zegt een bron rondom Univé. “We houden alle diarreevaten en vergelijkbare contracten tegen het licht, want de onderste steen moet boven. Dat het zaakje stinkt is ons duidelijk”, aldus een woordvoerder.

 

 

 

 

 

 


De beerput waaruit de diarreevaten van Univé opborrelen, na het plotsklapse vertrek van topadviseur K.R. uit Z.

Assurantiedeskundige drs. Van Jottum spreekt van een regelrechte fraude. “Een diarreevaat is een uit de financiële wereld zeer betwiste variant op een rentederivaat die niet zonder geur door het leven gaat”, legt hij uit. “Met name in de agrarische sector is dit product gewild. We noemen het ook wel stront- of gierovereenkomsten. R. was een expert in de handel in diarreevaten. Met zijn vriendelijk voorkomen wist hij menig argeloze klant te verleiden zijn hele hebben en houden tot zelfs twaalf keer overwaarde a pari over te dekken. Al die contracten zijn met zijn plotsklapse vertrek in een keer waardeloos”.

Vanmorgen zijn de beide dienstauto’s van R. in beslag genomen. De potsierlijke camper die nog op zijn inrit staat is voorlopig van rechtswege verzegeld. Een woordvoerder van de politie legt uit dat dit is gebeurd vanwege de “mogelijke verdienpotentie” die deze camper kan hebben voor R. om de aangerichte schade aan zijn werkgever terug te kunnen betalen. “Uiteraard kleden we hem (R.) eerst financieel helemaal uit. Als er dan nog wat aan de strijkstok blijft hangen, zou R. door zijn goddelijke lichaam nog aan derden kunnen aan te bieden nog iets kunnen verdienen. De camper is daar een goede plek voor”, meldt de wakkere diender.

R. zelf was niet voor commentaar bereikbaar. Hij is blij met zijn pensioen. Hij lacht de hele wereld uit. Heren 1 van VCZ is blij voor hem! Zij speelden zaterdag j.l. 2-2 in de Eribahal van Oudleusen tegen Ouvol H3. Who cares?

K. Alves.

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Sorry, comments are closed for this post.