Ontketend V.C.Z. MB1 pakt winst in en tegen Emmen.

Op vrijdagavond 8 november moest het V.C.Z. MB1 team afreizen naar Emmen om daar hun wedstrijd tegen het MB3 team te spelen van Emmen ’95. Het team van V.C.Z. ging met 8 meiden richting Emmen, zonder Sandra Berends die door haar vervelende knieblessure de komende tijd niet mee zal spelen en Vera Hulzebos die door familieverplichtingen niet aanwezig kon zijn.

De eerste set werd begonnen met Laura op de spelverdeling, Manon in de diagonaal, Simone en Vera Nijzing als passer/loper en Euredice en Anne op hoofdblok. Coach Marcel Oosting gaf aan het team mee dat er geduchte aanvallers aanwezig waren bij Emmen en dat ze zowel blokkerend als verdedigend attent moesten blijven. De meiden van VCZ gingen goed van start. Met goede servicebeurten, maar ook de passes en set-ups lagen goed waardoor VCZ ook aan aanvallen toekwam. Emmen kwam in deze set nog redelijk mee tot de 10 punten maar met een goede serveserie van Simone was het gat geslagen. De meiden van VCZ wisten de eerste set af te ronden met een afgetekende 12-25.

In de tweede set bracht coach Marcel Oosting Manouk in voor Euredice. Hoewel haar vaste positie op de diagonaal ligt kan ze op mid ook erg goed meekomen waardoor ze ook op deze positie ingebracht kan worden. De rest van de speelster bleef staan in deze set. De set werd begonnen met een lange serveserie van Laura die Emmen maar niet onder controle kreeg. Zo kon VCZ in deze set meteen een gat slaan waardoor Emmen direct achter de feiten aanliep.
VCZ speelde zuiver en degelijk met goed lopende rally’s die ook mooi werden afgemaakt. Ook in deze set kreeg Emmen geen voet aan de grond en met dezelfde cijfers als in de eerste set gingen de teams van speelhelft wisselen.

De derde set werd Julia ingebracht voor  Laura op de spelverdeling en verder bleef het team staan als in de tweede set. Emmen kon in deze set iets beter meekomen maar net als in de eerste set was het slechts tot halverwege de set. Op dat moment sloeg VCZ weer toe met hun goede aflevering  in de passing en strakke set-ups en aanvallen. Helaas verstapte Simone zich aan het eind van de set waardoor ze noodgedwongen op de bank moest plaatsnemen. Laura verving haar op de passer/loper positie. Emmen probeerde wat meer aan te vallen maar kwam er niet echt aan toe. Julia tekende ook voor een kill-block waardoor Emmen nog meer geïntimideerd werd. Met de cijfers 15-25 ging de derde set ook naar de bezoekende ploeg.

De laatste set werd begonnen zoals de derde afgesloten, dus met Laura op de ongebruikelijke positie als passer/loper. In het begin van de set liep het weer prima met de dames van VCZ. Serverend en aanvallend liep het prima en zo kon VCZ uitlopen. Echter met een geweldige serveserie van Emmen konden ze terugkomen in de set. Coach Marcel Oosting moest noodgedwongen zijn eerste time-out gebruiken. Uiteindelijk kon VCZ de serveserie stoppen waardoor het team weer langzaam in hun spel konden komen. Euredice werd ook nog weer in het veld gebracht voor Anne en kon blokkerend ook nog een rol van betekenis spelen. De laatste set ging ook naar VCZ met de cijfers 18-25. De eerste 4-0 overwinning van het seizoen voor de meiden.

Coach Marcel Oosting toont zich blij na de wedstrijd. “Niet alleen de 4-0 winst maakt me gelukkig maar het spel van de meiden. Het liep allemaal goed, de passing was goed, set-ups en afwisseling daarvan, aanval en verdediging prima en de service was helemaal een wapen. De afstemming was ook redelijk goed tot goed. Ik moet zeggen dat de meiden vandaag heel goed hebben gespeeld. Simone Pekel was toch de speelster die vandaag het beste speelde, die credits komen op haar naam. Met haar blessure schijnt het mee te vallen gelukkig. Zaterdag is een hele belangrijke wedstrijd tegen Vonk, hoop dat ze dan weer inzetbaar zal zijn.”

Facebooktwitterlinkedinmail

Sorry, comments are closed for this post.