Magistrale Dorland houdt heren 1 in de race

Zuidwolde (Leuter/ANP) – Een bij vlagen verkrampt spelend Heren 1 beleefde tegen Ouvol 3 benauwde tijden. Na het verlies van de eerste set nam hoofdaanvaller Henk –de beuker- Dorland zijn team op sleeptouw om uiteindelijk op een 3-1 zege uit te komen.

“Met dank aan Henk”. Zo luidde na afloop van de moeizaam gewonnen partij tegen Ouvol 3 de communis opinio bij een opgelucht Heren 1 van VCZ. Waar veel spelers opzichtig faalden, als waren zij verlamd door de grote druk van het moeten winnen, speelde de ogenschijnlijk stoïcijnse De Beuker een wereldpartij. Met onnavolgbare smashes sloopte hij, als de personificatie van de oud Drentse oermensen Ellert en Brammert in een, in zijn eentje het volledige vijandelijke blok en of dat nog niet genoeg was stond hij ook verdedigend 4 sets lang zijn mannetje.
Een paar dagen na de thriller tegen Ouvol ontmoeten we de sympathieke Zuidwoldiger in het lokale eetcafé het Busstation, tevens hoofdsponsor van Heren1. Henk, de man van graniet, is de nuchterheid zelve, ook na alle loftuitingen die hem dit weekend in de landelijke media ten deel vielen. Nippend aan een koele Sinas neemt hij alle tijd voor dit interview onder het motto: ze kennen beter over je praten dan van je vreten, Klaas. Touché Henk, zo is het maar net.

“Ja, het ging wel lekker zaterdag”, zegt hij desgevraagd, “maar je mot de ballen wel krijgen he, anders ken je nog niks beginnen”, zo relativeert hij zijn uitblinkersrol.

smash
Henk De Beuker ramt de 21-12 binnen in de 2e set. Let op zijn amplitude.

Zoals bekend gaf de befaamde volleybalanalist dr. Krijn van Steunbeer tot Helsloot na het zien van de samenvatting van de wedstrijd aan “nog nooit zo’n krachtige amplitude in sprongkracht op de Nederlandse velden te hebben gezien”. Wat doet dat met Henk, zo informeren wij? “Helemaal niks”, grijnst Henk. “Dat ken die goser wel even lekker op TV vertellen, volgende week ken alles weer anders zijn, toch? “

Zo laat uw verslaggever zich niet wegdrukken, dus vraagt hij: “Henk, alles goed en wel, de vloer van de sporthal Wessels Boer heeft al heel wat te verduren gehad, van een tentoonstelling van Pels en Pluim tot diverse nieuwjaarsfeesten en niet te vergeten de jaarlijkse –niet om door te komen- gymnastiekuitvoeringen en concerten van de Woudklankfanfare, maar is nog nooit zo gebutst geweest als afgelopen zaterdag 16.46 uur door jouw verwoestende gebeuk.”

“Is dat zo? Daar mot zo’n vloer toch tegen kennen, of niet dan?” respondeert Henk eenvoudig terwijl hij een slokje Sinas wegkloekt. Henk kan het weten want van beroep is hij installateur/monteur van de meest ingewikkelde verwarmingsinstallaties van Europa en wordt in die hoedanigheid met regelmaat geconfronteerd met dramatisch slecht ketelmateriaal. Zo repareert hij in zijn eentje de kerncentrale van Borssele met even groot gemak als de verbrandingsovens van de VAM in Wijster.

Thuis zweert hij bij zijn houtkacheltje. Om de houtvoorraad te continueren verdenken wij Henk er van met speels gemak een ferme eik of beuk uit de grond te rukken en die handmatig in hapklare stukken te breken. Met eerbied kijken wij naar zijn richtig muskulierter Ȁrme. Bij het afrekenen vermorzelt Henk zonder blikken of blozen een frisdrankglas in zijn rechterhand. “Zo”, lacht hij breed, “scheelt weer afwas voor die gasten”.

Uw verslaggever trekt even bleek weg bij het zien van deze uiting van menselijke oerkracht. Hij groet Henk na op de fiets en is intens blij dat wekelijks met in plaats van tegen De Beuker uit Zuidwolde speelt.

 

Klaas Alves.

 

n.b.: bij het ter perse gaan van dit bericht bereikte ons de uitslag van de topper DOS H1-VCZ H1., 3-1. Nader nieuws ontbreekt nog, dus we houden het vooreerst bij een limmerick:

 

in de thuishaven van DOS

was Heren 1 de klos

3-1 op de broek

kampioenschap zoek

zo eindigt hier hun epos

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Sorry, comments are closed for this post.