Knappe overwinningen voor Dames 1 en Heren 1

Afgelopen zaterdag moesten de Dames 1 aantreden tegen de Bevers uit Lemelerveld, de nummer twee van de 1e klasse D. Een lastige klus op voorhand aangezien de thuisdames in de onderste regionen verkeren. Om klassebehoud in zicht te houden was elk punt meer dan welkom. Aangemoedigd door een volle tribune en met vlagen goed en tactisch volleybal gingen de VCZ dames er vol in. Met Mariella Mulder als spelverdeelster, aangevuld met Loes Waninge, Annelies Pekel, Annemiek van de Heide, aanvoerdster Dorien Zandman en “good old” Frederieke Bulthuis wist de thuisclub in een uiterst spannende 1e set de winst naar zich toe te trekken, 26-24.

De 2e set startte trainer/coach met Iris Buursema die Loes Waninge verving op het hoofdblok. Degelijk spel, een goede pass met snoeiharde uithalen van o.a. Frederieke Bulthuis brachten de dames van VCZ eigenlijk niet in de problemen tijdens deze set. Het leek wel of de dames van de Bevers hun positie op de ranglijst helemaal vergaten. Slordig spel en weinig aanvallend vermogen bracht hun ook deze set geen winst. Met 25-18 voor VCZ ging men geloven in een overwinning.

De belangrijke derde set waar twee punten te verdienen zijn werd gespeeld zonder wijzigingen in het VCZ team. Moeizaam, maar hard werkend en met de tong op de schoenen trok het zestal ook de derde set naar zich toe, eindstand 28-26.

Vier punten waren in de tas….. En dan wil je ook natuurlijk het laatste punt pakken. En dat ging gebeuren…! De Bevers waren totaal uitgespeeld, geen kracht meer in de aanval, slechte stops en deceptie was hun deel. Een prachtige overwinning, ook op een wel heel goed moment. Hulde ook aan de prima fluitende scheidsrechter Robert van Dijk. Ook dat mag wel eens worden genoemd .

Na de wedstrijd van de dames maakte de Heren 1-selectie zich op voor hun wedstrijd tegen MSK uit Musselkanaal. En ook hier was het spel, spanning en sensatie…. De thuisploeg pakte de winst (3-2) en 3 punten, heel belangrijk voor dit hardwerkende mannenteam!

Aanstaande zaterdag 22 maart worden al weer de laatste thuiswedstrijden gespeeld in de Wessels Boerhal in Zuidwolde. Vanaf 13.00 uur spelen Dames 3, meisjes B2 en meisjes C1, om 15.00 uur Dames 1 en meisjes B1 en om 17.00 uur Heren 1 en Dames 2. Kom allemaal voor een mooie en gezellige volleybalmiddag naar de sporthal in Zuidwolde !!!

Volgende week zaterdag is er ’s morgens van 8.30 -12.30 uur in de sporthal in Zuidwolde weer een MINI toernooi! Altijd weer een feest om naar te kijken! Ook hiervoor is iedereen van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Met vriendelijke volleybalgroeten,
Eric Oosterhof

Facebooktwitterlinkedinmail

Sorry, comments are closed for this post.