Knappe overwinning Dames 1

Knappe overwinning Dames 1

In een mooie ambiance en voor een volle tribune trad Dames 1 afgelopen zaterdag aan tegen het eerste dames team van Ouvol uit Oudleusen. Na een moeizame start kwam het team van hoofdcoach Geert Bosscher in een stijgende flow terecht, en weet na één wedstrijd al wat het is om af te sluiten met een winnend gevoel.

In het begin was het duidelijk te merken. Spanning! Een bijna geheel nieuw team begon aan de 1e competitiewedstrijd van dit nieuwe volleybalseizoen. Een goed gespeelde, maar verloren bekerwedstrijd en een aantal oefenpartijen waren onderdeel van het voorbereidingsprogramma. Maar nu ging het om het eggie…

Geert Bosscher begon de wedstrijd met spelverdeelster Marielle Fledderus, Denise Zantingh, Iris Buursema, Annemiek van der Heide, Annelies Pekel en aanvoerdster Dorien Zandman. Het was even zoeken naar de juiste combinaties in de eerste twee sets. Bovendien hebben de meeste dames nog geen ervaring op dit 1e klasseniveau.
d1-ouvol-20130921x
Dat de eerste set verloren ging met 25-16, en de tweede set met de betere cijfers 25-23, was voornamelijk te wijten aan zenuwen en gewenning aan het niveau. Dat was in de 3e set duidelijk anders. Met het inbrengen van Mariella Mulder als spelverdeelster en de inmiddels ingebouwde zekerheid waarmee gespeeld werd stond er in een mum van tijd een setwinst van maar liefst 25-11 op het telbord. De passing, de set ups en de diverse aanvalsvarianten, alles begon te lopen. De 4e set werd een kopie van set drie. Alleen met een nog overtuigender 25-7. De altijd lastige 5e en beslissende set was in het begin nog wel spannend, maar de VCZ dames trokken halverwege eigenlijk al de winst naar zich toe. Eindstand 15-10.

Een mooie 3-2 overwinning voor dit jonge team, dat vertrouwen geeft voor de toekomst. Coach Geert Bosscher, bescheiden als hij is, was een tevreden man, maar gaf aan dat de dames het zelf hadden gedaan. A.s. zaterdag wacht de volgende wedstrijd. Uit tegen Set Up 1 in Balkbrug.

Facebooktwitterlinkedinmail

Sorry, comments are closed for this post.