In memoriam Bernard Boer

In memoriam Bernard Boer

Op dinsdag 20 november 2018 bereikte ons het verdrietige bericht van het overlijden van Bernard Boer op de leeftijd van 78 jaren. Bernard heeft ontzettend veel voor onze vereniging betekend. Hij bekleedde vanaf 1981 diverse bestuursfuncties binnen VCZ, van lid van de Technische Commissie tot voorzitter. Maar ook zonder bestuurder te zijn was hij zeer annex met het wel en wee van het volleybal in Zuidwolde.

Bernard was een markante persoonlijkheid, die met zijn nuchtere Groningse inslag op een aimabele wijze met mensen omging. Hij was wars van rangen en standen, liet mensen in hun waarde en was met zijn ontwapenende humor is staat mensen te mobiliseren, krachten te bundelen met –als voorzitter- het doel onze vereniging naar een hoger plan te tillen.

Bernard was ambtenaar sportzaken van de gemeente Zuidwolde en had vanuit die functie een brede kijk op de sport en de rol van de gemeente daarin. Als vereniging hebben wij veel profijt van zijn kennis en kunde gehad. Organiseren en regelen was hem op het lijf geschreven. Zo was hij de grote animator van het jaarlijkse Zuidwoldiger straten- en bedrijvenvolleybaltoernooi en stond hij mede aan de wieg van het feestelijke jubileumboek van 25 jaar VCZ in 2001. Hij was altijd bereid de handen uit de mouwen te steken, een beroep op zijn medewerking was nooit tevergeefs. Vanwege zijn grote verdiensten voor VCZ is hij een aantal jaren geleden benoemd als Erelid van onze vereniging.

Als VCZ zijn wij Bernard veel dank verschuldigd. Wat ons vooral bij blijft is zijn prachtige wijze van omgang met iedereen binnen VCZ. Recht door zee, helder en eerlijk, en altijd met een heerlijke verbale en non-verbale humor: Lachend, en dan op zien Grunns: “Eh, en wat is mie dit nou weer den?”, of “ Zeg eh, luuster es eevn…”

Wij willen Bernard op deze wijze in ons herinneringen houden. Wij wensen Meta, Jos en Biek en hun kinderen heel veel sterkte om dit grote verlies te verwerken.

Bestuur en leden VCZ

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Laat een reactie achter