Heren 1 presteert het schier onmogelijke!

Zuidwolde, Leuter/ANP – Om de kansen op het felbegeerde kampioenschap te behouden stond VCZ Heren 1 voor de zware taak de mannen van DOS H1 uit Valthe een nederlaag toe te brengen. In een hoogstaande wedstrijd werd het 3-1 voor de thuisploeg. Voor lege tribunes, die bij aanvang van de topper alleen bevolkt werden door 5 aanhangers van DOS. Hulde aan deze kloeke reizigers!!

Een als collectief bijzonder sterk opererend Heren 1 verrichte een waar huzarenstukje door het beresterke DOS met 3-1 te kloppen. De door ziekte geteisterde interim coach Klaas Alves keek tevreden toe hoe zijn teamgenoten de eerste 2 sets naar zich toe trokken. Kantinus Ruinemans speelde als vanouds alsof de duivel hem op de hielen zat. Beide Sturmattakierders waren goed op dreef, net als de midvoors, en diagonaal Roelco stond zo diagonaal dat het een aard had.
heren 1
De eerste set bij een 15-7 voorsprong, DOS serveert. V.l.n.r.: de vrijwel lege tribunes, Ervin DE Baas, Jan –kom-es weer- Zandman, Marco Proost, Kantinus, nieuw talent Jan de Vries op de bank, Henk -de Beuker- Dorland, Coach a.i. Klaas Alves en Roelco –slap handje- Huiskes. Niet zichtbaar: Ome Harry Lanting (achter de Beuker verstopt) en Dr. Hein, hij was afwezig wegens een oefening met zijn fanfare (het is maar wat je belangrijk vindt).

De derde set kende ene kleine hapering in de dadendrang van het vermetele Heren 1, zodat die aan de tegenstander gelaten moest worden. Ome Harry Lanting was Ervin DE Baas inmiddels komen vervangen toen de 4e set aanving en Kantinus uitviel met –jawel- kramp in de bainen. Op zo’n moment mis je teamarts dr. Hein. Met als gevolg dat iedereen als een malle aan Kantinus rechterbeen begon te rukken in een verwoede poging de spierdistorsie uit zijn fragiele lijf te drijven. Uiteindelijk lukte het ons de arme verzekeringsdeskundige buiten de lijnen te trekken (aan zijn nog onaangetaste linkerpoot) en liefdevol te verzorgen met de wonderspons en andere bedwelmende middelen.

blessure

Meer dood dan levend ligt spelverdeler Kantinus Ruinemans met kramp in het veld. Kort hierna werd hij door zijn manschappen uit het veld gesleurd: the show must go on!!

Met Klaas Alves als zijn vervanger denderde heren 1 in de 4e set door naar een 3-1 victorie. Zo is de ranglijst weer zoals ie moet zijn, met VCZ heren 1 op plek 1 met 1 heel punt voorsprong op DOS en En Bloc.

Nog twee partijen voor den boeg die bij 4-0 winst leiden tot de titel. En wat veel erger is: tot promotie naar de 3e klasse. Je moet er niet aan denken om op je oude dag dit nog te moeten meemaken. 23 aspril valt de beslissing wanneer we aantreden in het almachtige Musselkanaal om de degens te kruisen met MSK. Aanvang: 18.00 uur (dit i.v.m. de rechtstreekse uitzending van TV Noord Sport). Heren 1 denkt er aan een bus te laten rijden en is het bestuur van VCZ zeer erkentelijk voor de sponsoring daarvan. Hoe dan ook, na afloop bal na. Gehaktbal uiteraard, met satésaus.

Klaas Alves.

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Sorry, comments are closed for this post.