Heren 1 kansloos onderuit: ‘Totale offday’

Heren 1 kansloos onderuit: ‘Totale offday’

Al jaren hoor ik de verhalen van nummer 6 over zijn volleybal-avonturen: ‘We hebben gewonnen’, ‘Prachtige pot gespeeld’, ‘Op wilskracht naar de overwinning’. En vorig jaar het glorieuze hoogtepunt: het kampioenschap, met bijbehorende promotie naar de 3e klasse.

Hoog tijd om dit wonder zelf eens te aanschouwen! Jaren her heb ik een demonstratiepartij van het Nederlands team gezien (met Zwerver en Blangé ,de helden van de Bankras-generatie). Dat niveau kon ik hier natuurlijk niet verwachten, daar was ik mij terdege van bewust. Maar dit was Heren 1, het beste wat mannelijk volleyballend Zuidwolde te bieden heeft! Toch?

En dus meldde ik mij zaterdag 4 februari aan het eind van de middag in de Mr N. Wessels Boer Hal. Daar waren de gladiatoren zich al warm aan het spelen onder toeziend oog van een handjevol supporters. Deze bleken allen een directe relatie te hebben met een van de spelers.

De gemiddelde leeftijd van de spelers maakt een goede warming-up noodzaak: de blessuregevoeligheid neemt evenredig toe met het stijgen der jaren. Na een stief kwartiertje was het zover: het eerste fluitsignaal klonk, de wedstijd begon, de mannen waren los!

Tja, wat nu te zeggen? Een paar (redelijk neutrale) observaties:
Er werd zo nu en dan best een leuk punt gespeeld. In de tweede set was er kans op setwinst. Dames 2 was wel goed bezig op het naastgelegen veld. Nummer 6 bewoog met enige regelmaat op haast gracieuze wijze weg van de bal. Dames 2 haalde alweer een set binnen. De bal viel best vaak op de grond in het veld van VCZ. De services werden veel te aardig naar de tegenstander geslagen, setups waren niet hoog genoeg, de derde bal werd niet omlaag geslagen. Dames 2 maakte er 3-0 van. Bijna einde wedstrijd hoorde nummer 6 een collectief ‘uit’ en besloot hij de bal vlak voor zijn neus te laten vallen… de bal was in. Dames 2 wint met 4-0! In de vierde set stond het opeens 10 – 0 voor de tegenstander. Het was heel gezellig met neef Niek op de tribune.

Na ruim een uur spelen was het afgelopen, Heren 1 had met 0-4 dik aan de broek gehad van Flash Nieuwleusen HS3. En dat terwijl deze tegenstander slechts 1 punt boven VCZ H1 stond. En nu dus een gaatje heeft geslagen.
Watskeburt? De mannen konden er kort over zijn: ‘Marco was er niet’, ‘veel te veel fouten’, ‘totale offday’. Het beeld dat ik heb gekregen van deze wedstrijd is echt niet representatief, zo werd mij verzekerd door nummer 6, die vooral had genoten van de lasagne die na de wedstrijd werd geserveerd in de kantine.

Ik gun hem het voordeel van de twijfel en kom nog een keer terug….

Zus van nummer 6

Facebooktwitterlinkedinmail

Sorry, comments are closed for this post.