Geen kansen voor V.C.Z. D3 in Dalen

Afgelopen zaterdag moesten de dames van V.C.Z. aantreden in en tegen Dalen. De koploper van het de 2e klasse op dit moment. Zo vroeg in begin zegt dat nog weinig maar dat ze Smash met 4-0 hadden opgerold zei toch wel wat.
De 8 van V.C.Z. begonnen de eerste set met de volgende basis, Gea op de spelverdeling, Samantha op de diagonaal, Marleen en Dorien op de hoofdblokkering en  Anique en Celine op de positie passer/loper. De dames van V.C.Z toonden geen angst want ze begonnen prima aan de wedstrijd. Met mooie aanvallen en goede services konden de dames goed meekomen met Dalen en zelfs een kleine voorsprong opbouwen.

Helaas, wederom bleek de servicepassing het grootste probleem voor de V.C.Z. dames. Met een serviceserie van Dalen in het midden van de set maar ook aan het eind van de set werd de set voor V.C.Z. dan ook verloren met 25-15.

De tweede set werd begonnen met Liset voor Celine. Helaas bleek V.C.Z. niet opgewassen tegen de servicedruk van Dalen. Dalen liep verder en verder weg en de set ging snel voorbij. V.C.Z. moest het hebben van de fouten van Dalen, zelf hadden ze weinig in te brengen. Ook de eigen services verdwenen vaak achter de achterlijn of in het net. Met de ruime cijfers van 25-7 ging deze set naar de Dalen.

De derde set begon V.C.Z. met Celine op de plek van Anique die deze wedstrijd helaas niet kon brengen wat normaal één van haar sterkste punten was, passen. Ook de spelverdeling werd gewijzigd. Sylvana kwam in het veld voor Gea.
Helaas ook in deze set had V.C.Z. geen antwoord op de service van Dalen. En kwam niets uit de passing dus ook te weinig uit de aanvallen. Dalen kon naast servicedruk ook aanvalsdruk leggen en tactiek bleek ook een sterk punt bij de thuisploeg. Met weer duidelijke cijfers (25-6) werd ook deze set verloren.

De 4e set werd met dezelfde dames begonnen als de 3e. Op een stand van 1-2 in het voordeel van V.C.Z. sloeg de midaanvaller van Dalen een snoeiharde bal diagonaal weg. Sylvana kon deze niet meer ontwijken en kreeg de bal hard op haar hoofd. Hoewel het punt doorgespeeld kon worden zag iedereen, dus ook de scheids, dat Sylvana nog op de grond zat. Ze kon niet meer doorspelen.
Toen het allemaal weer wat beter leek werd de wedstrijd doorgespeeld met Gea weer op de positie van Sylvana. V.C.Z. kreeg in deze set weer iets van het spel te pakken van de eerste set maar ook hier werden de serviceseries van Dalen V.C.Z. te machtig. Met 25-13 ging ook deze set ruim naar de thuisploeg.

Trainer/coach Marcel Oosting na de wedstrijd: “Het voelt als een ‘fail’. We hebben de afgelopen weken juist getraind op de passing, zeker na het debacle bij EnBloc. Dat vandaag er zoveel misging in de servicepassing is dan bijzonder zuur. De dames waren niet helemaal in eigen doen. Een heel groot bijkomend nadeel van dit is dat we niet kunnen ‘leren’ op deze manier. Geen aanvalskansen dus ook geen ritme en afstemmingsmogelijkheden. Vooral de mid en diagonaal worden hier de dupe van. Jammer voor de speelsters en het team. Volgende week zaterdag wacht ons Flash Nieuwleusen in onze eigen hal. We gaan er voor om deze keer beter uit de verf te komen en een degelijk partij volleybal neer te zetten.”

Facebooktwitterlinkedinmail

Sorry, comments are closed for this post.