Een leerzame nederlaag voor Dames 1

Na ruim anderhalf uur wedstrijd stond er een duidelijke 4-0 nederlaag op papier. De dames 1 selectie had nog niet het niveau in huis om het de thuisploeg Set up uit Balkbrug echt lastig maken. De jonge, nieuwe ploeg kwam duidelijk nog wat ervaring te kort, maar er waren genoeg situaties en spelmomenten waar lering uit getrokken kon worden.

De Juwelier Groeneveld dames begonnen de wedstrijd met Mariella als spelverdeler. Loes begon als midspeelster. De basisopstelling werd verder gecompleteerd door Annelies, Dorien, Denise, Annemiek en libero Ielse. Iris was wegens werkzaamheden afwezig. De thuisploeg, vorig jaar op een 3e plaats geëindigd in de 1e klasse, speelde vanaf het begin met afwisselende aanvallen, alle posities werden gebruikt. Voor de VCZ dames derhalve lastig om de pass goed te brengen, met als gevolg een mindere set up en dus te weinig aanvalskracht. Al snel liep Set Up uit, en de 1e set werd relatief eenvoudig gewonnen met 25-13.

De 2e set begon coach Geert met dezelfde opstelling als waar de 1e set met werd geëindigd. Dat wil zeggen dat Lisanne, die inmiddels was gewisseld voor Denise, ook in de 2e set bleef staan. Ook Marielle was inmiddels ingebracht als spelverdeelster. En hoewel het in het begin een gelijk opgaande strijd was, werden de slimmigheden en het degelijke spel ook hier weer beloond met een setwinst van 25-14.

Bij een stand van 6-9 in de 3e set kwam Mariella weer in het veld voor Marielle. De sfeer kwam er meer en meer in bij de VCZ dames, mede aangemoedigd door een flinke delegatie ouders en supporters uit Zuidwolde. Bij een setstand van 22-22 slopen er wat slordige foutjes in bij o.a. de opslag. Het goede spel en enthousiasme had beloond moeten worden met setwinst, maar helaas ging ook deze set naar de thuisspelende ploeg.

De spirit zat inmiddels in bij Dames 1, en men begon verwachtingsvol aan de 4e set. De aanvalskracht nam bij Set Up af, maar er kwamen extra slimmigheden voor in de plaats. De 4e set was met 25-17 wat geflatteerd, maar sommige zaken dwing je ook af.

Na een 1e wedstrijd die werd gewonnen met 3-2, waren de druiven best zuur met deze 4-0 nederlaag. De opmerking van de coach van Set Up was veelzeggend: ik weet zeker dat we over 3 maanden, als we elkaar weer treffen, maar dan in Zuidwolde, er een sterkere tegenstander zal staan. VCZ heeft een mooi, jong team met de nodige potentie, dat heeft gewoon wat tijd nodig. Geert knikte instemmend. Hij weet dat er nog veel werk aan de winkel is op diverse gebieden, maar heeft er het volste vertrouwen in dat er de komende 20 wedstrijden nog genoeg punten te pakken zijn.

Facebooktwitterlinkedinmail

Sorry, comments are closed for this post.