Dames 1 vergeet te winnen

Na de afstraffing door koploper Side Out vorige week, wilden de dames van VCZ zaterdag iets rechtzetten. De wedstrijd tegen het geroutineerde De Zwaluwen bood hiervoor volop kansen, maar VCZ vergat in de vierde set de genadeklap uit te delen. De dames uit Gramsbergen gingen er vervolgens met de winst vandoor.

Zoals vaker startte VCZ stroef. De eerste set ging met 25-13 verloren en dat lijkt op een fors verschil. In werkelijkheid viel dit nog wel mee, maar De Zwaluwen speelde geslepener dan de Zuidwoldiger dames. Maar in de tweede set nam VCZ het initiatief over. Door scherp te serveren kwamen de gasten vaker in de problemen, terwijl de aanvallers van VCZ beter in hun vel zaten. De set werd met 25-22 gewonnen, en vervolgens stoomde VCZ door.

Door het gemak waarmee de derde set werd gewonnen (25-19) werd VCZ in slaap gesust. Er werd steeds slordiger gespeeld en de servicedruk nam af. Tegen een ervaren ploeg als De Zwaluwen is dit vragen om problemen. VCZ wist geen voorsprong te nemen en het geloof verdween langzaam uit het spel. Met 25-18 trok De Zwaluwen de stand in evenwicht. In de barrage konden de dames van VCZ zich ook niet echt meer opladen. Met 15-12 beslisten de gasten de wedstrijd.

Het was een bittere pil voor VCZ. De kansen waren er zeker, maar het is ook tekenend voor de wisselvalligheid van dit jonge team. Zaterdag kan VCZ zich weer revancheren in de lastige uitwedstrijd tegen Flash/Nieuwleusen.

Facebooktwitterlinkedinmail

Sorry, comments are closed for this post.