Dames 1 met opgeheven hoofd uit beker

Het vrijwel geheel vernieuwde Dames 1 heeft al vroeg afscheid moeten nemen van het bekertoernooi, maar mag zichzelf niets kwalijk nemen. In een meer dan uitstekende wedstrijd van VCZ beschikte tegenstander Captains***Kangeroe 2 op de beslissende momenten over net wat meer aanvalskracht en klopten de details bij de Hardenbergse dames net iets beter.

De 3-0 eindstand doet vermoeden dat er dinsdagavond een duidelijk kwaliteitsverschil tussen beide teams was, maar de setstanden 25-20, 25-20 en 25-22 geven iets anders aan. De toeschouwers, waaronder een ruime Zuidwoldiger afvaardiging, zagen een Dames 1 dat steeds vol inzet en vechtlust tot de 20 in balans bleef met Kangeroe. Dat ze in de eindfase niet wisten toe te slaan was jammer, maar geen schande.

Het team heeft een gemiddelde leeftijd van 18 jaar en een paar dagen en tot halverwege de tweede set lag het gemiddelde in het veld zelfs nog 8 maanden lager. Bovendien is het team pas drieëneenhalve week bij elkaar. Tegenstander Kangeroe was -hoewel ook jong- wat geroutineerder en stak technisch en positioneel goed in elkaar.

Prima spelen in deze fase van het seizoen, tegen een ploeg die waarschijnlijk bovenin de 1e klasse gaat meedraaien, is een grote opsteker voor Dames 1. Als het team progressie blijft boeken kan het een leuk seizoen worden. Op 21 september staat de eerste thuiswedstrijd op het programma, tegen Ouvol. Vanaf 15 uur stelt Dames 1 zich graag aan je voor!

Facebooktwitterlinkedinmail

Sorry, comments are closed for this post.