Dames 1 groeit verder, maar vergeet de punten

Bij vlagen prima spelen en aan het eind toch met compleet lege handen staan: het zaterdag was een rare gewaarwording voor Dames 1. Op bezoek in Schoonebeek was VCZ 3 sets lang zeker niet de mindere van Thriantha, maar gaven details net de doorslag in het nadeel van Dames 1.

Door het ontbreken van Ielse en blessureleed en ziekte bij Annelies, Dorien en Marielle werd er wat geschoven in de opstelling. Dat Dames 1 nog wat te onervaren is om zich hier gelijk overheen te zetten bleek in de eerste set: het liep van geen kant en na 25-7 dacht Thriantha een makkelijke avond tegemoet te gaan. De meiden rechtten echter de rug en brachten in de praktijk waar de afgelopen weken veel trainingsarbeid in is geïnvesteerd.

Mariella weet steeds meer variatie in haar setups te brengen. Regelmatig bracht ze midspeelsters Loes en Iris in stelling, die daar wel raad mee wisten. Ook in de blokkering groeien de dames. Zaterdag werden er meer ballen geblokkeerd dan in de drie voorgaande wedstrijden samen, waarbij de hoofdmoot voor rekening kwam van Annemiek.

Het is dan ook des te jammer dat Dames 1 deze groeicurve niet wist te belonen met punten. Ook het inbrengen van oud-dames 1-coryfee Sylvia Fikkers mocht niet baten. De setstanden 25-22, 25-23 en 25-22 geven aan dat de dames er wel erg dichtbij waren.

Na de wedstrijd heerste dan ook onvrede over het resultaat, maar een ook een positief gevoel over de duidelijke progressie die de dames maken. Komende zaterdag is Thriantha opnieuw de tegenstander, Dames 1 is gebrand op een revanche!

Facebooktwitterlinkedinmail

Sorry, comments are closed for this post.